20 april 2024 Fractievoorzitter Arend Jan van den Beld was aanwezig bij museum Kranenburgh

Met grote belangstelling volgt de VVD de ontwikkeling van Kranenburgh. Afgelopen zaterdag zijn er drie nieuwe tentoonstellingen geopend. Het is elke keer weer een mooie uitdaging om de verbinding te houden met de eigen omgeving en anderzijds een plek te veroveren in de eredivisie van de Nederlandse musea.



Onze dorpen komen goed uit de verf in de nieuwe prachtige expositie ‘In de rug van de zee’. Bergense schilders van weleer hangen gemoedelijk naast de kunstenaars van vandaag en morgen. Zowel Bergen als Egmond komen veelvuldig aan bod, maar ook Schoorl en Groet. Zo hangt er het prachtige werk van Thé Lau, ‘Duinlandschap met gezicht op Groet’.


De tweede tentoonstelling is van Jan Roeland. Strakke lichtvoetige afbeeldingen over de natuur. De internationaal vermaarde kunstenaar Harmen Brethouwer verrast met zijn tentoonstelling over de Japanse lakkunst en het eeuwenoude ambacht van het klokkengieten. Unieke kegelvormige klokken tot 900 kilo zwaar kun je horen en zien in deze tentoonstelling. Het geluid is uniek. Yoga-minnend Bergen staat waarschijnlijk met matjes in de rij voor dit ultieme sound-bath.


Tijdens de opening vertelde Adriana González Hulshof (directeur Kranenburgh) aan Arend Jan van den Beld (fractievoorzitter VVD) dat het goed gaat met het museum. De bezoekersaantallen groeien en er is wederom landelijke aandacht. Deze week worden het museum en de tentoonstelling uitgelicht in het nationale cultuurprogramma van de NPO, Opium. Dit alles is natuurlijk niet alleen goed voor de Nederlandse kunstliefhebber maar ook voor het toerisme en de horeca van onze gemeente.